Memurların yüzde 76,88’i sendikalı

2025 Temmuz İstatistiklerine Göre Kamu Görevlileri Sendikaları ve Üye Sayıları Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında kamu görevlilerinin sendikalaşma durumu açıklandı. Rapora göre, ülkemizdeki 3 milyon 16 bin 495 memurdan 2 milyon 319 bin 157’si bir sendikaya üye durumda.

Memurların sendikalaşma oranı yüzde 76,88 olarak gerçekleşti.

MEMUR-SEN En Fazla Üyeye Sahip Sendika

En fazla üyeye sahip sendika, 1 milyon 78 bin 831 üye ile Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) oldu. Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) 560 bin 60 üyeyle ikinci sırada yer alırken, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 166 bin 266 üyesiyle üçüncü sırada bulunuyor.

EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI 428 BİN 618 ÜYEYE ULAŞTI

En fazla sendikalı memur, 976 bin 80 üye ile “Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri” sektöründe yer alıyor. Bu sektörde Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 428 bin 618 üye sayısına ulaşırken Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) 249 bin 447 üye ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 149 bin 13 üye sayısına ulaştı.

“Sağlık ve Sosyal Hizmetler” sektöründe bulunan 593 bin 903 sendikalı memurdan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) 273 bin 831 üye sayısına ulaşırken, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) 130 bin 991 üyeye ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 27 bin 829 üye sayısına ulaştı.

“Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri” sektöründe ise 269 bin 34 sendikalı kamu görevlisi bulunuyor. Bu sektörde en fazla üyeye sahip olan sendika ise Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) 117 bin 46 üye sayısına ulaşırken, Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) 88 bin 766 üye ve Devlet Memurları Sendikası (DMS) 20 bin 655 üye sayısına ulaştı.

Related Posts

Yeniçağ Gazetesi: Dar gelirliye yaşam hakkın yok diyorlar!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… DAR GELİRLİYE YAŞAM HAKKIN YOK DİYORLAR! İktidarın eseri hayat pahalığı ülkeyi öyle bir hale getirdi ki; İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin lirayı aştı. Kentte 4 asgari …

İstanbul’da yaşamanın bedeli 4 asgari ücreti aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

Çeyrek altın yükseldi!

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Enflasyon ile faiz arasındaki makas 11 puana çıktı

Enflasyon ile faiz arasındaki makas 11 puana çıktı

IMF, “vergi indirimi” tasarısına karşı çıktı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Senatosunda onaylanan ve Temsilciler Meclisinde görüşülen “vergi indirimi” tasarısına ilişkin …

En düşük emekli maaşı için rakam verildi: Kanun teklifi Meclis’e sunuldu

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin yüzde 16.67’lik zammı dikkate alınarak en düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltildi. Söz konusu artışı öngören kanun teklifi Meclis’e sunuldu.