Televizyon İzleme Süresinin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı
Son yapılan bir araştırmaya göre, günde 1 saatten az televizyon izlemek, kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Hong Kong’daki araştırmacılar, hareketsiz yaşam tarzının kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunları için büyük bir risk faktörü olduğunu belirtti.
Günde 2 saatten fazla televizyon izleyen kişilerde, atardamarlarda plak oluşumuna bağlı kalp hastalıkları riskinin yüzde 12 daha fazla olduğu tespit edildi. Ayrıca, katılımcıların Tip 2 diyabet geliştirme riski de değerlendirildi çünkü bu hastalık kalp krizi ve felç riskini artırabilir.
Özellikle genetik riski yüksek bireylerde, daha az televizyon izlemek sağlık risklerini dengelemeye yardımcı olabilir. Hong Kong Üniversitesi Pokfulam Halk Sağlığı Okulu’ndan Profesör Youngwon Kim, “Televizyon izleme alışkanlığı, günümüzde hareketsiz yaşamın önemli bir parçası haline geldi ve kalp hastalığı riskiyle ilişkilendirilebilir.” şeklinde konuştu.
Çalışma, günde 1 saatten az televizyon izleyenlerin sağlıklı yaşam tarzı benimseme konusunda daha iyi fırsatlara sahip olduğunu vurguladı. AHA Fiziksel Aktivite Komitesi Başkanı Dr. Damon Swift ise, oturma süresini kısaltmanın özellikle Tip 2 diyabet riski taşıyan kişilerde sağlık üzerinde olumlu etkileri olabileceğini belirtti.
More Stories
Diğer çaylardan farklı! Uzmanı uyarıyor: Matcha çayını günde 1-3 fincan tüketin
Gerçekçi düşünmek: Pozitif düşünmek zorunda mısınız?
“Retinoblastom hem gözü hem de hayatı tehdit edebilir”